top of page

Кафето - красота и енергия за клетките

Освен за сутрешно ободряване, кафето има отличен ефект, приложено външно върху кожата. Използването му чрез козметиката ти гарантира редица ползи.

 


Кафето е богат източник на антиоксиданти, необходими за предпазване на тялото от свободните радикали. Благодарение на това свойство, то укрепва естествената защита на епидермиса. В проучване е показано, че екстрактът от кафе носи енергия на клетките.


Кафето притежава свойството да защитава тялото от ултравиолетовите лъчи, които могат да бъдат опасни. Редовното нанасяне на кофеин предпазва кожата от слънцето и канцерогенните му ефекти.

 

Друг невероятен ефект на кафето е способността му да прави кожата гладка и мека. То успява успешно да възстанови тъканите и това води до задържане на влага, повишаване на колагена и еластина в кожата.

 

Кафето притежава свойството да подобрява циркулацията, също така стимулира кръвообращението и прави кожата здрава и енергизирана.

 

Кафето е отличен, антицелулитен скраб за тяло. Масажите върху кожата имат стягащ ефект и отстраняват мъртвите клетки. Този естествен скраб изчиства кожата от токсини и бактерии, като я оставя мека и нежна.196 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Every Day is Earth Day

Comments


bottom of page