top of page

Усещаш ли природата...

Когато заравяш пръсти в пясъка, когато вятъра докосва косата ти, когато се заплиташ в морската пяна, когато сутрешното слънце блести във водата. Вибрацията е силна, а действието удължено. Това усещане за свобода може да бъде предадено на друга честота от твоята. Енергията е споделена за всеки, който я поиска.
Предаваме нашите усещания за свобода чрез композиция от натурални масла. Както вече повечето от вас знаят изработваме нашата козметика изцяло чрез ръчен процес и използваме различни комбинации от базови и етерични масла. Именно чрез продукта, който създаваме, ние споделяме частичка от себе си и отзивите, които получаваме ни карат все повече да вярваме, че истински се докосвате до нас и нашите емоции.


Днес искаме да ви разкажем за едно масло, което през последните години набира все повече популярност и се изравнява с кокосовото и какаковото масло по предпочитане и задоволяване на ежедневните нужди на нашата кожа, а именно маслото от карите, още познато като шеа.

Добива се от ядката на дърво Карите, което расте само в западноафриканскта савана. Местните го наричат дървото на живота и по традиция само пълнолетните жени могат да берат този благотворен дар. Единствено те имат право да счукват ядките и приготвят масло. Целият процес е ръчен и няма никакви химически примеси.

Карите е може би едно от най-силните подхранващи растителни масла. Ценните му качества се дължат на богатството на наситени и ненаситени мастни киселини, а именно недостига на тези вещества са причина за сухотата на кожата ни. Не случайно някой наричат козметичното чудо на Африка "храна за кожата". Тъй като е обогатено с витамините A,E и F, предлага UV защита и храни кожата с оновните вещества, необходими за образуването на кожен колаген.

Действието на маслото е не само на повърхността, но и в дълбочина, като регулира липидния синтез. Маслото способства за задържане на влагата и така комплексно подобрява цялостния хидробаланс. Използвано е от хилядолетия като помощно средство в козметиката и медицината поради високото си сърържание на Витамин C.


Нашето масло за тяло съдържа 60% карите, консистенцията е пухкава и бързо попиваща. Нежно докосва дори и най-загрубялата кожа и я прави копринено мека, блестяща и хидратирана.


Усети прегръдката на природата по кожата си... Take that PlantOn Feeling


147 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Every Day is Earth Day

Commentaires


bottom of page