top of page

ИСТОРИЯ ЗА СВЕЖЕСТ И ЛЮБОВ КЪМ ПРИРОДАТА

planton_compressed.jpg

ВДЪХНОВЕНИ

ОТ ПРИРОДАТА

PlantOn е нашата формула за нежност и любов към твоята кожа. 100% натурална козметика, изцяло вдъхновена от природата и всички нейни лечебни елементи.

Ръчно направената козметика е емоция за нас. Вплитаме в едно стара традиция и съвременно познание за необятната сила на далечни аромати. Усещането е чисто, красиво и завладяващо. От една страна знаем с какво храним кожата си, а от друга не оставяме белег върху Природата с пластмасова опаковка. Зависимостта, която сме си причинили от масовата козметика изчезва.

Кожата ни диша.

Погрижи се за себе си и света около теб, почувствай силата на Природата, без да оставяш следа върху нея.

НАШАТА МИСИЯ

Причината, поради която създадохме PlantOn е желанието ни да помогнем на хората и да ги насърчим в използването на натурална козметика, да ги мотивираме да се върнат към корените си и да се опитат да допринесат за опазването на Природата дори с нещо малко в ежедневието си.

Както много от нас знаят, повече от 60 милиона тона палмово масло се произвеждат всяка година, а голяма част от него се използва в козметичната индустрия. За да се отговори на глобалното търсене е необходимо да се изсичат големи площи дъждовни гори и това дава възможност за гигантски конвенционални насаждения.

Цената е нарушен баланс в Природата и изменението на климата. Тези практики водят до нарушаване на „белите дробове на планетата“ и изхвърляне на разнообразието на животни от естественото им местообитание. Едни от най-засегнатите са орангутаните, които вече са застрашен вид.

 

Поради този изключително важен за нас факт, ние не използваме палмово масло, а сме избрали кокосовото масло и зехтина за всяка от нашите серии, а също така и други растителни масла, които ни дават всичко необходимо, за да усетим кожата си чиста и подхранена. 

 

Друга огромна опасност за планетата Земя е, че по-голямата част от козметиката е опакована в пластмасови бутилки, кутии и всякакъв вид пластмасови опаковки. Това стигна твърде далеч и е време да допринесем за спирането на тази лудост.

 

Поради тази причина сме избрали да използваме само биоразградими съставки и опаковки за нашите продукти и призоваваме нашите клиенти да не използват пластмаса в ежедневието си.

Лесно е да направите тази стъпка, просто трябва дълбоко да я искате. Вярваме, че всеки може да даде своя принос, като избере да живее в хармония с Природата.

bottom of page